ibiza, het eiland | het klimaat en toerisme
ALLES over IBIZA  ibiza, het eiland | het klimaat en toerisme


Ibiza, het eiland - het klimaat en toerisme

Klimaat

Ibiza heeft het meest evenwichtige klimaat van de Balearen. Tijdens de lange warme en droge zomers liggen de temperaturen overdag rond de 30° C.
Januari en februari zijn de koudste maanden met een gemiddelde dagtemperatuur van ca. 10 graden en 's nachts rond het vriespunt, en slechts bij uitzondering zakt de temperatuur tot -3° C, terwijl in juli en augustus de temperaturen overdag kunnen oplopen tot 29° C. of 30 ° C en 's nachts rond de 20° C.
Met gemiddeld 320 dagen zon, en een gemiddelde neerslag van 413 mm  per jaar, verdeeld over ongeveer 45 regenachtige dagen is Ibiza de perfecte bestemming voor een zon en strand vakantie.
Men geniet op het eiland echt van de weinige regenachtige dagen, die meestal buiten de zomermaanden vallen, op een enkele zomerse onweersbui na.
Sneeuwen doet het op Ibiza alleen bij hoge uitzondering.

Toerisme

Al tientallen jaren wordt dit kleine Mediterrane eiland zomers overspoeld door enorme aantallen vakantiegangers vanuit alle windstreken, op zoek naar de vakantie van hun leven.
Een groot gedeelte is slechts geinteresseerd in Ibiza's spraakmakende nachtleven en willen dansen en feesten op de wervelende dansvloeren van de wereldberoemde clubs die het eiland rijk is en waar alleen de allerbeste DJ's hun muziek draaien, of genieten van ander nachtvermaak.
Alles over de Clubs, Beachbars, Muziek en het bruisende Nachtleven van Ibiza
 

Maar Ibiza heeft nog veel meer te bieden.
Zoals een ongeėvenaard, prachtige natuur, fantastische stranden, kleine onbewoonde eilandjes voor de kust, een rijk cultureel leven met een levendige kunst-scene, en het hele jaar door veelsoortige evenementen.
Ibiza is Wellness, en dus ook in 2017 Europa's nummer 1 wellness bestemming met een breed scala van uiteenlopende retreats, therapieen en workshops voor verbetering van lichaam, geest en ziel.

Ibiza 4 all, Alles over Ibiza | Alle Ibiza feiten op een rij met bijbehorende eiland informatie.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org