de musea van ibiza
ALLES over IBIZA  de musea van ibiza

Alle MUSEA van IBIZA

Ver voordat de toeristen het eiland Ibiza ontdekten werd dit Balearen eiland vele eeuwen lang door verschillende volkeren ingenomen.
654 Jaar voordat onze jaartelling begon waren het de FeniciŽrs die het eiland Ibiza bezetten om er bij Sa Caleta een nederzetting te bouwen en een bloeiende zoutproduktie op te zetten, voordat ze de stad Ibosim  stichtten, tegenwoordig bekend als Ibiza-Stad of Vila. Het archeologisch museum
stelt de overblijfselen uit die tijd tentoon.
De geschiedenis van het eiland is eeuwenlang doorspekt van invallen door piraten of slavenhandelaren en de bewijzen van dit gewelddadige verleden wordt goed bewaard in de musea van Ibiza. Je vindt in de etnologische musea alles over de cultuur van de eilandbewoners, hoe ze leefden, welke landbouwwerktuigen ze gebruikten, en wat voor muziekinstrumenten er waren in die tijd. Dat dit prachtige eiland al sinds mensenheugenis ter inspiratie dient voor allerlei kunstuitingen wordt duidelijk in de verschillende kunstmusea van het eiland, zoals het Puget museum gewijd aan lokale kunstenaars, en het museum voor moderne kunst.
Kunst
speelt een hoofdrol op Ibiza, dat vele kunstenaars huisvest en vanwege het vele aanwezige toeristen publiek ook doorlopend nieuwe internationale kunstenaars aantrekt, die op zoek zijn naar (h)erkenning.

 

Ibiza 4 all, Alles over Ibiza | Alle Ibiza feiten op een rij met bijbehorende eiland informatie.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org