de havens van ibiza
ALLES over IBIZA  de havens van ibiza
Alle HAVENS van IBIZA

Omdat de bewoners van het eiland Ibiza, om te overleven, vroeger afhankelijk waren van de visvangst, is het eiland omgeven met piepkleine, natuurlijke haventjes.
Vanaf het moment, halverwege de vorige eeuw, dat de allereerste superjachten het mooie, maar nog onontdekte, Mediterrane eiland aandeden, was het voor de toen nog 'arme' eilanders noodzakelijk om te zorgen voor deugdelijke havens met voldoende ligplaatsen voor grotere schepen, evenals een aanbod van bijbehorende maritime dienstverlening en algemene service. De haven van Ibiza - La Marina - staat tegenwoordig bekend om een levendig aanbod van winkels en vertier, ook 's nachts.
Heden ten dage staat het eiland wereldwijd bekend om haar grote, uiterst prestigieuze, moderne havens en bedrijvige jachthavens, die een bezoek zeker waard zijn.
In alle havens van Ibiza liggen de indrukwekkende mega-jachten van de rijken der aarde, VIP's en supersterren, die zij-aan-zij liggen afgemeerd in een kakelbont spektakel van elkaar overtreffende mega-moderne prive jachten, zeilschepen en speedboten, afgewisseld met enkele prachige historische schuiten, zoals Turkse galjoenen en Nederlandse schoeners.
Tussen de Balearen eilanden Ibiza en Formentera, in het Natuurgebied van Ses Salinas, bevind zich een reusachtige onderwater-prairie van Posidonia zeegras, uniek in de wereld en zeer belangrijk voor de helderheid en gezondheid van het zeewater, en alles wat daar in leeft. Ter bescherming van deze Posidonia velden heeft PROJECT LIFE POSIDONIA gezorgd voor 'verantwoorde & gecontroleerde' groene ligplaatsen waar bootbezitters kunnen aanleggen bij speciale
eco-boeien, die van te voren moeten worden geboekt, en waar aan allerlei eisen moet worden voldaan.
Vind Ibiza's uiteenlopende soorten havens, in alle delen van het eiland, op een rij, compleet met alle bijbehorende informatie.
 

Ibiza 4 all, Alles over Ibiza | Alle Ibiza feiten op een rij met bijbehorende eiland informatie.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org