alles over ibiza | wat je moet weten
ALLES over IBIZA  alles over ibiza | wat je moet weten

 Alles over Ibiza
Wat je moet weten

In de 30er- en 40er jaren, legden de allereerste grote schepen van de toenmalige jetset aan voor een verblijf op het toen nog rustige, en onontdekte eiland: Ibiza.
In de vijftiger jaren werd het Baleaarse eiland Ibiza ontdekt door kunstenaars, zoals schilders, beeldhouwers, schrijvers en dichters die er in grote getalen heen trokken en er zelfs een kolonie stichten.
In de 60-er jaren ontdekten ook de hippies dit prachtige, magische eiland en zij stichtten er in die tijd talloze communes. Hoewel de Spaanse regering een eind maakte aan het uitbreiden van deze communes, staat Ibiza sindsdien bekend als hét party-eiland bij uitstek.
En ook in 2017 zal Ibiza wederom, zoals al tientallen voorgaande jaren het geval is, overspoeld worden door jonge mensen van over de hele wereld, die komen dansen en feesten in de vele clubs die dit eiland rijk is.
Meer informatie over de wervelende dansvloeren en ander nachtvermaak vind je onder Nachtleven.

Maar Ibiza voldoet niet alleen de perfecte voorwaarden voor party-gangers om van een onvergetelijke vakantie te genieten, ook rustzoekers en natuurliefhebbers komen op dit Middellandse Zee eiland volledig aan hun trekken.
Het binnenland van het eiland is nog steeds ruig en ongerept en van een niet te evenaren schoonheid.
De laatste jaren zijn er, om tegemoet te komen aan een toenemende behoefte, steeds meer accommodaties bijgekomen in de categorie - landelijke vakanties -, zie voor het aanbod onze rubriek Agrotoerisme.
Buiten het drukke hoogseizoen kun je zeker optimaal genieten van Ibiza's mooie binnenland en de grillig gevormde kustlijn van het eiland, met zijn hoog oprijzende kliffen en prachtige, uitgestrekte zandstranden en rustige baaien en kreken.

Natuurlijk is het hier geen probleem om watersporten te beoefenen zoals: duiken, wakeboarden, water-skien, zee-kayaken, paragliding, high-speed water fietsen of rubberboot raften achter speedboten, en tegenwoordig ook paddle-boarden, wake-surfen (NEW!) en rots-duiken oftewel cliff diving. Ibiza bied talloze mogelijkheden om in de meest ideale omstandigheden van de Middellandse Zee te genieten, zowel op, in, als onder water. Zie Watersport en Duiken.
Ook bieden sporten als fietsen, motorrijden, wandelen en klimmen een uitgelezen kans om optimaal van de prachtige omgeving te genieten.
Meer avontuurlijke types kunnen hun hang naar spanning bevredigen tijdens trips op een off-road motorfiets, trike, bromfiets of quad, of genieten tijdens paintball, karten of activiteiten als trekking, rotsbeklimmen, potholen (in gaten van rotsen klimmen), met een ultra-licht vliegtuigje vliegen, canyoning, hang-gliden, of met een hete lucht ballon varen........ u vind het allemaal in Ibiza Sport.

Ibiza is ook een eiland met invloeden vanuit allerlei culturen waar, onder meer geïntroduceerd door de hippie-cultuur, allerlei alternatieve wellness festivals, retreats, therapieën en workshops aangeboden worden, die bijdragen aan een meer spirituele benadering van mind, body en soul, voor het algehele gevoel van wellness en schoonheid.
Het uitgebreide aanbod in deze sector, op Ibiza, vind u onder Wellness.

Natuurlijk vind je hier ook een ruim aanbod van geschikte vakantie accommodaties, zoals vakantiehuisjes, appartementen, villas, strandbungalows en hotels.
Kijk hiervoor onder de gelijknamige rubrieken.

Allerlei praktische informatie, die nodig is voor een plezierig en veilig, korter of langer verblijf op dit mooie Mediterrane eiland heeft IBIZA 4 ALL hier voor u verzameld en in rubrieken ondergebracht, zodat u, voor elke zich voordoende situatie, een oplossing kunt vinden! Van verbouwings perikelen en transportproblemen tot schoonheidsbehandelingen en massages.

 IBIZA4ALL heeft alles op een rij, zie onze complete:

Ibiza 4 all, Alles over Ibiza | Alle Ibiza feiten op een rij met bijbehorende eiland informatie.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org